Utisci iz "Doline milijardera"

Naša Milica išla je dva puta sa nama na Work & Travel program. Mesto u kom je drugi put boravila i radila bilo je – Sun Valley, u državi Idaho. Sun Valley se nalazi na 1805 metara nadmorske visine, a tu se, od 1983. svakog leta održava letnji kamp za milijardere.

Magazin “Forbs” je prošle godine izbrojao najmanje 25 milijardera u letnjem kampu, od Marka Zakerberga i Bila Gejtsa do Vorena Bafeta i Majkla Dela, čije bogatstvo u zbiru iznosi “svega” 825 milijardi dolara.

Sun Valley, iskustva studenata

I sad, da vam ne bismo mi dalje prepričavali kako je tamo, evo, iz prve ruke, šta nam je Milica pisala tokom svog boravka:

“Mislim da je ovo najbolje mesto na koje smo mogli da dođemo. Smeštaj nam je bio kao hotel, 17 čistača brinulo se o higijeni u našim sobama, čistije nije moglo biti. Stalno su bile organizovane neke aktivnosti za studente, trudili su se da nam bude prijatno. Mesto je zabavno, priroda je nestvarno lepa.

Prvi čovek koga sam upoznala, tako što sam mu pravila sladoled, bio je CEO Diznija, Bob Čapek. Bili su i Gejts i Zakerberg, a meni je posebno drago što sam imala priliku da porazgovaram sa Tomasom Fridmanom, kolumnistom Njujork tajmsa. Meni, kao studentu novinarstva, i kao nekome ko je o njemu učio, to je zaista mnogo značilo.

Brus Vilis ima svoj apartman u San Veliju, često dolazi u naš restoran, i uvek se kulturno javi svima. Uopšte, svi ovi ljudi su neverovatno neposredni i pristupačni, ponašaju se sasvim normalno. Daleko, daleko, od naših uobičajenih predrasuda o bogatašima.”

Tako nam je svoje iskustvo opisala Milica, a prijave ze W&T sezonu 2024. su u toku. Prijavite se. Već tokom januara i februara imaćete prilike da, preko aplikacije Zoom, razgovarate sa poslodavcima, i obezbedite sebi posao na lokaciji koja vam najviše odgovara.

Vidimo se!

Scroll to Top