Za 30 godina poslovanja, postali smo jedna od vodećih agencija u regionu za programe obrazovnog turizma. Ponosimo se činjenicom da smo u ovom delu Evrope, prvi započeli sa realizacijom programa Work & Travel USA.

Najnovije vesti

Pratite nas
Image Alt

Work & Study Canada

Study & Work + Work experience

Business Essentials Program

Kanada – Vankuver (12 i 24 meseci)

Program Business Essentials Program in Canada omogućava učesnicima programa da borave i rade u Vankuveru, jednom od najdinamičnijih kanadskih gradova i usavršavaju se na nekom od akreditovanih koledža u Vankuveru, gradu koji već dugo spada u top 10 najboljih gradova za život na svetu.

Učesnici ovog programa imaće priliku da usavrše engleski jezik, veštine poslovnog upravljanja, javnog nastupa, marketinga, poslovne komunikacije, pisanja CV-a i pripreme se za uspešan intervju za posao.

Tokom trajanja programa, učesnici programa mogu da rade, što znatno doprinosi pokrivanju troškova boravka.

Business Essentials Program se sastoji iz 2 dela:

 • Study & Work | 50% Edukativni deo programa (6 ili 12 meseci)
 • Work experience | 50% Radni deo programa (6 ili 12 meseci)
I. Edukativni deo programa

Učesnici programa pohađaju nastavu na jednom od akreditovanih koledža u Vankuveru. Tokom ovog perioda, dozvoljeno je da učesnici programa rade najviše 20 sati nedeljno.

Uslovi za učenje na koledžima koje pohađaju učesnici programa su izuzetno dobri. Grupe polaznika su male, a predavači visoko obrazovani i profesionalni, sa višegodišnjim iskustvom u radu. Svi predavači imaju akreditaciju PCTIA – Private Career Training Institutions Agency of British Columbia.

a) Za polaznike čiji program ukupno traje 12 meseci edukativni deo programa traje 6 meseca

U ovom periodu pohadja se nastava i stiče se znanje iz oblasti Management, Business Communication and Economics. Predmeti su sledeci: Accounting, Economics, Social Media, Marketing itd.

b) Za polaznike čiji program ukupno traje 24 meseca edukativni deo programa traje 12 meseci

U prvih 6 meseci nastava je ista kao i za a) a dodatno se stice znanje iz oblasti Strategic Management, Canadian Business Law, Essentialsof Marketing, Organizational Behaviour, Financial Management & Entrepreneurship. Na kraju programa dobija se Honours Coop Diploma iz oblasti Business Management

Mogucnost rada (20 čas/nedeljno) tokom Edukativnog dela programa:

Učesnici programa imaju zakonsku mogućnost da, tokom edukativnog dela programa, rade najviše 20 čas/ned a tokom praznika i raspusta 40 čas/ned. Student sam sebi pronalazi posao u ovoj fazi programa.

Kanadska organizacija ne garantuje i ne pomaže prilikom traženja posla, tokom edukativnog dela programa. Poslovi koje učesnici programa mogu da obavljaju su najčešće poslovi iz oblasti ugostiteljstva i to na pozicijama: waiter, hostess, busser, barista, cook, attendant, etc. To su poslovi sa fleksibilnim radnim vremenom, a zarada u kanadskoj provinciji Britiš Kolumbija, u kojoj se nalazi Vankuver, iznosi 10,85 CAD na sat.

II. Radni deo programa

Nakon uspešno završenog edukativnog dela programa,zapocinje se sa radnim delom programa, koji se odvija pod supervizijom kanadske organizacije tj.Kordinatora programa (Placement Coordinator) i Radni deo programa omogućava učesnicima programa da steknu poslovne veštine i iskustva, kroz praktičnu primenu engleskog jezika.

Poslovi koje učesnici programa obavljaju su studentski, sezonski poslovi iz oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva (Hospitality Service Industry). Poslovi su plaćeni i garantovani. Minimalna zarada u kanadskoj provinciji Britiš Kolumbija, u kojoj se nalazi Vankuver, iznosi 10,85 CAD na sat.

Poslovi u struci nisu mogući.

Poslovi su, tokom drugog dela programa, obezbeđeni posredstvom kanadske organizacije. Aktivnu ulogu ima i sam učesnik programa, koji uz pomoć Koordinatora za posao, bira i kontaktira poslodavce sa kojima kanadska organizacija ima zaključene ugovore o prijemu učesnika programa na rad.

Uslovi i trajanje programa

Studenti završnih godina studija (3. i 4.godina), diplomci od čijeg diplomiranja nije prošlo više og godinu dana kao i studenti koji nisu na obnovljenoj godini, koji žele da se dodatno usavrše iz oblasti Management and Hospitality, usavrše znanje engleskog jezika i steknu internacionalno radno iskustvo.

Potrebno znanje engleskog jezika: Intermediate English level (TOEFL 510, IELTS 5). Ukoliko kandidat ne poseduje sertifikat o znanju jezika kanadska organizacija u tom slučaju vrši proveru.

Trajanje programa

 • 12 meseci (6 meseci Study & Work + 6 meseci Work experience) ili
 • 24 meseca (12 meseci Study & Work + 12 meseci Work experience)
Cena programa

TROšKOVI PRIJAVLJIVANJA + TROšKOVI PROGRAMA (BUSSINESS ESSENTIALS)

8.000 dinara + 350 CAD + 7270 CAD (12 meseci) ili 11 500 CAD (24 meseca)

Cena programa uključuje:

 • Intervju sa kanadskom agencijom, organizatorom programa
 • Provera znanja engleskog jezika sa kandaskom organizacijom (po potrebi)
 • Pohađanje nastave na akreditovanom koledžu u Vankuveru, prema utvrđenom programu i trajanju (12 odn. 24 meseca)
 • Garantovan posao iz oblasti Hospitality/Customer Service od strane organizatora programa iz Kanade, u skladu sa programom, u toku radnog dela programa, kao i mogućnost rada u toku prvog, edukativnog dela programa, u trajanju od najviše 20 sati nedeljno (ovaj posao pronalazi sam učesnik programa)
 • Obezbeđivanje dokumentacije neophodne za viziranje
 • Orjentacioni program na početku programa tj. po dolasku u Kanadu
 • Pomoć prilikom izrade CV-a neophodnog za apliciranje za posao (kanadski model)
 • Priprema za intervju sa poslodavcima i zakazivanje intervjua
 • Pomoc oko pribavljanja neophodnih dokumenta za dobijanje dozvole za rad u Kanadi, otvaranja bankovnog računa i sl.
 • Periodično organizovanje aktivnosti i druženja učesnika programa (organizovanje zajedničkih putovanja, druženja, proslava …)
 • Podrška kanadske organizacije tokom čitavog trajanja programa
kanadska zastava
Call Now Button