Za 30 godina poslovanja, postali smo jedna od vodećih agencija u regionu za programe obrazovnog turizma. Ponosimo se činjenicom da smo u ovom delu Evrope, prvi započeli sa realizacijom programa Work & Travel USA.

Najnovije vesti

Pratite nas
Image Alt

Karavan Travel

povracaj poreza W&T

Povraćaj poreza

Povrat poreza na Work and Travel USA programu

Učestvovanjem na Work & Travel USA programu studenti plaćaju porez američkim poreskim vlastima.

Takse koje se studentima automatski odbijaju od plate su: Federal, State, Local. Takse koje studenti ne treba da plaćaju dok su na programu: Social Security, Medicare, FICA itd.

Obračun zarada i plaćenih taksi u SAD se vrši na kraju kalendarske godine. Studenti imaju pravo na povraćaj dela novca koji su platili na ime poreza dok su radili u SAD. Iznos koji se vraća obračunava se na osnovu ukupne ostvarene zarade tokom radnog perioda i plaćenog poreza.

Dakle, po povratku u zemlju, i ne pre januara naredne godine, studenti mogu da apliciraju za povraćaj poreza.

Za povraćaj poreza studenti mogu aplicirati sami ili posredstvom neke od specijalizovanih kompanija za povraćaj poreza. Karavan travel svojim studentima preporučuje kompanije sa kojima sarađuje: RT Tax i Easy Tax Store. Nije moguće da se aplicira preko više kompanija, kao ni promena kompanije po započinjanju postupka povraćaja poreza. Zato, pre nego što se aplicira za povraćaj poreza, potrebno je dobro proučiti i proveriti, koje su razlike, prednosti i mane apliciranja preko jedne ili druge kompanije.

RT Tax

  • RT Tax-dokumentacija i informacije, klikni ovde
  • RT Tax-besplatan proračun poreza, klikni ovde

Easy Tax Store

  •  Easy Tax Store-besplatan proračun poreza – klikni ovde
  •  Easy Tax Store-dokumentacija za povraćaj poreza – klikni ovde

Postupak povraćaja poreza je jednostavan. Najbolje je da prvo uradite besplatan online proračun, zatim popunite formulare i zajedno sa pratećom dokumentacijom dostavite ih našoj agenciji. Po obradi poreza biće vam poslat email sa informacijama kako da pratite ceo proces povraćaja poreza.

 

Detaljnije informacije možete dobiti putem email-ova: karavan@eunet.rs i karavan-ns@eunet.rs ili putem telefona na brojeve: +381-11-20-83-963 i +381-21-6612-999.

 

Leave a Reply

Call Now Button