London, Brighton, Oxford, Cambridge, Reading

Program za mlade, bez pratnje

LONDON - King’s College (12-18 god.)

Datum početka programa 30. jun, 7. jul, 14. jul, 21. jul, 28. jul 2024.

Škola
Škola engleskog jezika nalazi se na King’s College-u koji se nalazi u srcu Londona na odličnoj lokacij u Zoni 1. Učionice su moderno opremljene. Najbliža metro stanica je Waterloo dok je udaljenost od najbližeg aerodroma Heathrow 40 min. U okviru škole se nalazi velika zajednička prostorija za druženje, kafeterija, kao i prostorija gde se služe obroci (pun pansion). Akcenat ovog programa je London i sve atraktivnosti i znamenitosti koje ovaj grad nudi i koje obavezno treba posetiti a sve se to može obići pešice.

London, Kursevi jezika u engleskoj

Smeštaj
Residence smeštaj se nalazi na Great Dover Steet-u. Sobe su jednokrevetne sa zasebnim kupatilom i raspoređene su u 8 različitih blokova u mirnom i bezbednom okruženju a opet u srcu Londona. Udaljenost smeštaja od od škole gde se održava nastava i kantine gde se ruča nalazi se na 15-20 min. hoda.

BRIGHTON – Brighton College (9-12 i 13-17 god.)

Datum početka programa 30. jun, 7. jul, 14. jul 2024.

Škola
Škola jezika se nalazi na Brighton College-u koji je osnovan 1845. godine.
Pored svoje duge engleske tradicije, istorijskog nasleđa i atraktivnosti ova škola se nalazi na fenomenalnoj lokaciji u veoma bezbednom okruženju sa koga se vrlo lako i brzo može stići do centra grada. Udaljenost Brighton-a od aerodroma Heathrow je 90 min. vožnje.

Smeštaj
U okviru kampusa vrlo blizu škole nalazi se i smeštaj. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa zajednickim kupatilom i tuševima. U sklopu kampusa koji je okružen zelenilom nalaze se tereni za razne sportove (teniski teren, fudbalski teren), prostorija za dnevni boravak I druženje, bioskopska sala, kantina za ručavanje. Ishrana je na bazi punog pansiona a tokom celodnevnih ekskurzija učenici dobijaju lunch paket.

OXFORD - Oxford University (12-18 god.)

Datum početka programa 30. jun, 7. jul, 14. jul, 21. jul, 28. jul 2024.

Škola
Š
kola jezika nalazi se na Oxford Univerzitetu koji se nalazi na 5 min hoda od centra istorijskog univerzitetskog grada Oxford. Nalazi se na 60 min. vožnje udaljenosti od aerodroma Heathrow. U okviru univerziteta nalazi se velika zelena površina, mnogobrojni tereni za sport, rekreaciju i zabavu kao i zatvoreni teniski tereni i sala za košarku.

Smeštaj
Nalazi se u vrlo blizu škole na 5 minuta hoda. Sobe su jednokrevetne sa zasebnim kupatilom. Ishrana je na bazi punog pansiona a tokom celodnevnih ekskurzija učenici dobijaju lunch pakete.

CAMBRIDGE - Cambridge University (12-18 god.)

Datum početka programa 30. jun, 7. jul, 14. jul, 21. jul, 28. jul 2024.

Škola
Smeštena je na Cambridge univerzitetu, Hughes Hall koji postoji od 1885. godine. Nalazi se vrlo blizu centra Cambridge-a.
U okviru škole koja je na univerzitetskom kampusu nalazi se velika biblioteka, zajedničke prostorije za druženje, kafić i teren za kriket. Najbliži aerodrom je Hethrow koji se nalazi na 90 min. vožnje.

Smeštaj
U okviru kampusa u kojem se nalazi škola, nalazi se i smeštaj. Sobe su dvokrevetne sa zajedničkim kupatilima i tuševima. Ishrana je na bazi punog pansiona, a tokom celodnevnih ekskurzija učenici dobijaju lunch paket. 

READING- Leighton Park School (10-17 god.)

Datum početka programa 7. jul, 14. jul, 21. jul, 28. jul, 4. avg 2024.

Škola
Nastava se organizuje u okviru Leighton Park School koja je osnovana 1890. godine.
Nalazi se 10 min. vožnje od centra Reading-a. Okružena je ogromnim parkom u kome se nalaze i mnogobrojni tereni za bavljenje različitim sportovima. Najbliži aerodrom je Heathrow na 40-ak min. vožnje od škole.

Reading, Kursevi jezika u Engleskoj

Smeštaj
Sobe su višekrevetne sa zajedničkim kupatilom i smeštene su u 4 zgrade (bloka). Svaka zgrada ima zasebni deo gde se nalaze zajedničke prostorije za druženje. Ishrana je na bazi punog pansiona a tokom celodnevnih ekskurzija učenici dobijaju lunch paket.

Nastava

Pre početka nastave obavezno je testiranje – provera znanja jezika (Placement test) i u zavisnosti od znanja učenici se raspoređuju po grupama u jedan od 6 nivoa od Beginner do Advanced. Nastava obuhvata 20 časova nedeljno (čas u trajanju 45 min.) od ponedeljka do petka i može biti u prepodnevnim ili popodnevnim časovima. 

Program učenja jezika je osmisljen tako da učenje jezika bude prilagodjeno potrebama pojedinca i predstavlja idealnu kombinaciju učenja, zabave i odmora. Učenje je interaktivno i akcenat je na komunikaciji. Grupe su male, do 15 učenika. Po uspešno završenom kursu svaki ucenik dobija Sertifikat. 

Supervizija

24/7 supervizija i podrška je obezbeđena tokom čitavog trajanja programaBezbednost učenika je na prvom mestu. Pored sigurnosnih kamera u celom objektu, za nadzor su zaduženi i zaposleni obučeni ljudi koji brinu i vode računa o sigurnosti učenika, odgovaraju na pitanja i daju korisne savete. 

Po dolasku na program svaki učenik se upoznaje sa pravilima ponašanja i kućnim redom škole i dobija ID studentsku karticu i sve neophodne kontakte posebno u slučaju hitnosti.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti se održavaju u prepodnevnim ili popodnevnim časovima u zavisnosti od nastave. Učenici se mogu prijaviti na razne sportske i zabavne aktivnosti (žurka dobrodošlice, sportska takmičenja, piknik uz roštilj, obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti, itd). 

Svake subote se organizuje jedna celodnevna ekskurzija, a u toku nedelje se organizuje i jedna poludnevna ekskurzija. Za vannastavne aktivnosti i ekskurzije zaduženi su koordinatori koji organizuju i rukovode ovim programom, a sve u cilju druženja i usavršavanja engleskog jezika kroz neformalnu konverzaciju.

CENOVNIK

Troškovi prijavljivanja: 10 000 RSD + cena programa za 2 nedelje (14 noćenja)

Cena programa:

LONDON 2.651 GBP
BRIGHTON 2.327 GBP
OXFORD 4.429 GBP
CAMBRIDGE 3.814 GBP
READING 1.954 GBP

Cena programa uključuje:

 • Kurs engleskog jezika 20 časova nedeljno
 • Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona
 • Jedna celodnevna i jedna poludnevna ekskurzija nedeljno
 • Sportske i zabavne aktivnosti svakog popodneva i večeri
 • Aerodromski transferi od i do aerodroma u UK (Heathrow)
 • 24/7 supervizija i podrška
 • Placement test na početku kursa i Exit test na kraju kursa
 • Udžbenici i ostali materijal za praćenje nastave
 • Sertifikat po uspešno završenom kursu

U cenu nisu uračunati sledeći obavezni troškovi:

 • Cena avio-karte kao i troškovi viziranja nisu uračunati u cenu troškova.

Karavan je licencirana IATA agent za prodaju avio-karata i nudimo ih po najpovoljnijoj ceni.

Troškovi viziranja su:

 • Dobijanje garantnog pisma od organizacije u UK 35 GBP
 • Troškovi viziranja 115 GBP
 • Troškovi popunjavanja formulara za vizu i apliciranje 50 GBP
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja za 14 dana 34 GBP

Način prijavljivanja:

Čitko popunjenu prijavu predati agenciji, zajedno sa kopijom prve stranice pasoša, kao i depozit u iznosu od 20 % od ukupne cene kursa (u dinarskoj protivvrednost, prema prodajnom kursu NBS, na dan uplate).

Način plaćanja:

Po dobijanju potvrde o prijemu na program, a najkasnije 30 dana pre početka programa, neophodno je uplatiti ostatak deviznog dela (u dinarskoj protivvrednosti, prema prodajnom kursu NBS, na dan uplate). Molimo učesnike programa da pažljivo procitaju Opšte uslove putovanja Karavan travel-a, koji čine sastavni deo ovog programa.

Britanska viza

Instrukcije i spisak dokumentacije
Instrukcije za popunjavanje viznog formulara (za kurseve jezika i školovanje u Britaniji):
Na sajtu https://visas-immigration.service.gov.uk/product/uk-visit-visa se vrši popunjavanje aplikacije na engleskom jeziku (lični podaci aplikanta i porodice).
Po završetku aplikacije plaća se vizna taksa online i nakon toga se može se zakazati termin za predaju dokumentacije.

Na sajtu, u vezi s prevodom, piše sledeće:
“Molimo Vas da obratite pažnju na to da mi od lica koja podnose aplikacije ne tražimo da donesu prevode radne knjižice, studentskog indeksa, dokumenata o imovini, penzijskih čekova ili dokumenata o registraciji preduzeća.
Ćirilični bankovni izvodi i/ili pisma od banke se neće uzimati u razmatranje bez prevoda.” 

Napomena:
Preporučuje se prevod dokumenata kod sudskog tumača, jer se dokumenta za britansku vizu obrađuju u Varšavi a ne u Beogradu.
Dokumenta za britansku vizu za kurseve jezika (Short Term Study Visa) se mogu naći na sajtu
https://www.gov.uk/study-visit-visa , a za studentsku Tier 4 vizu na
https://www.gov.uk/tier-4-general-visa i https://www.gov.uk/child-study-visa.

Spisak dokumenata za Short Term Study Visa program:

 • Novi i stari pasoš (na uvid)
 • Kopija đačke knjižice i potvrda da je đak + prevod ili svedočanstva (zavisi šta polaznik ima); za studente se prilaže potvrda o studiranju + prevod + transkript položenih ispita (na engleskom ili prevod). Za zaposlene se prilaže potvrda o zaposlenju i visini plate (na engleskom jeziku)
 • Potvrda o primanju bar jednog roditelja + prevod (važi za đake i studente)
 • Potvrda iz banke o novčanim sredstvima
 • Fotokopija pasoša ukućana
 • Original pasoša ukućana na uvid (poželjno, ali ok je i samo kopija)
 • Izjava roditelja overena u sudu ili opštini da izdržava dete i da ga pušta da samostalno putuje; za studente da izdržava studenta i da će snositi trškove putovanja + prevod
 • Odštampana konfirmacija o zakazanom terminu
 • Odštampana checklist-a iz aplikacije
 • Dokaz o rezervisanoj avio-karti, ili kopija avio-karte
 • Pozivno pismo od škole – konfirmacija (obezbeđujemo mi)
 • Potvrda o upload-ovanim dokumentima (obezbeđujemo mi)
Scroll to Top