Letnji kamp – Brajton, Engleska 2023

Kurs engleskog jezika u Brajtonu – Engleska, 9-12 i 13-17 godina

Brighton je popularno turisticko mesto u Engleskoj na južnoj obali ostrva. Od Londona je udaljen 88 km ili oko sat vremena vožnje. Omiljena je destinacija učenika iz raznih zemalja koji dolaze da usavrše svoje znanje engleskog jezika i steknu nova prijateljstva kroz svakodnevno druženje u učionici i van nje.

Grad je prepoznatljiv po svojoj arhitekturi, kulturnom nasleđu, a u samom centru se nalazi veliki broj restorana, kafića, prodavnica i butika. Briajton je pored turista omiljeno mesto i samih Engleza. Posebno je poznat po čuvenom Royal Pavillion-u kao i Brighton Pier-u.

U prošlosti je Brighton bio malo ribarsko mesto, a danas ga Englezi zovu „London by the sea“. Duge šetnje po plaži, posete znamenitosti grada, druženje sa Englezima i učenicima iz drugih zemalja učinice svakom tinejdžeru nezaboravan boravak.

Škola – Brighton College

Brighton College je osnovan 1845. godine i osim toga što ima dugu englesku tradiciju, istorijsko nasleđe i atraktivnost, Brighton College se nalazi na fenomenalnoj lokaciji u veoma bezbednom mestu, sa koga se vrlo brzo stiže do centra grada i šetališta.


U sklopu škole se nalazi i smeštaj (Residence) tako da se nastava, ishrana, boravak kao i mnoge sportske i zabavne aktivnosti dešavaju u okviru samog kompleksa. Sadržaj vannastavnih aktivnosti je veoma raznolik jer koledž u svom posedu ima zatvoreni bazen, teniske terene, sportsku salu, terene za razne sportove, pozorišnu i bioskopsku salu, prostoriju za TV i društvene igre, kao i wi-fi u celom kampusu.

Škola poseduje sve neophodne akreditacije, profesori imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i koriste video i audio metode učenja.

Nastava

Nastava obuhvata 20 časova engeskog jezika nedeljno od ponedeljka do petka. Čas u traje 45 min.

Nastava se održava u prepodnevnim ili popodnevnim časovima. Kurs je osmišljen tako da učenje jezika bude prilagođeno potrebama pojedinca i predstavlja idealnu kombinaciju učenja, zabave i odmora. Učenje je interaktivno i akcenat je na komunikaciji.

Pre početka kursa obavezno je testiranje i u zavisnosti od znanja jezika učenici se raspoređuju po grupama. Grupe su maksimu 15 učenika.

Po uspešno završenom kursu svaki učenik dobija Sertifikat.

Smeštaj

Smeštaj je u okviru kampusa u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa za zajedničkim kupatilom za nekoliko soba. Soba se može deliti i sa učenicima drugih zemalja koji su takođe na programu.

Ishrana je na bazi punog pansiona a tokom celodnevnih ekskurzija učenici dobijaju lanč paket. Plaćanje depozita po dolasku na program je obavezno i vraća se ukoliko nije pričinjena niikakva steta.

Supervizija

Nadzor je obezbeđen tokom celog trajanja programa – 24/7. Pored sigurnosnih kamera u celom objektu, za nadzor su zaduženi i zaposleni u škole koji prate i vode računa o učenicima, kao i naš vođa puta koji prati grupu od polaska na beogradskom aerodromu do povratka u zemlju.

Po dolasku na program svaki učenik se upoznaje sa pravilima ponašanja i kućnim redom škole.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti se održavaju u prepodnevnim ili popodnevnim časovima u zavisnosti od nastave. Učenici se mogu prijaviti na razne sportske i društvene aktivnosti (žurka dobrodošlice, diskoteka, sportska takmicenja,piknik uz roštilj, obilazak kulturno istorijskih znamenitosti itd).

Za ove aktivnosti zaduženi su animatori koji organizuju i rukovode programom, a u cilju druženja i usavršavanja engleskog jezika kroz neformalnu konverzaciju. Škola takodje organizuje i dodatne celodnevne i poludnevne ekskurzije uz doplatu.

Troškovi programa

Troškovi prijavljivanja: 10.000,00 RSD
Cena programa: 2.345,00 GBP (kurs jezika) ili 2.400,00 GBP (kodiranje i robotika)

Termin: 2–16. jul 2023

Cena programa uključuje

 • Kurs engleskog jezika 20 časova nedeljno (čas traje 45 min)
 • Placement test na početku kursa i Exit test na kraju kursa
 • Udžbenici i ostali materijal za praćenje nastave
 • Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona
 • 2 celodnevne ekskurzije i 2 poludnevne ekskurzije
 • Sportske i zabavne aktivnosti svakog popodneva i večeri
 • Usluge pratioca grupe zaduženog za brigu i nadzor učenika od momenta polaska sa Beogradskog aerodroma do povratka u zemlju
 • Zdravstveno osiguranje
 • Supervizija i nadzor 24/7
 • Aerodromski transferi u dolasku i odlasku u Velikoj Britaniji
 • Pozivno pismo za vizu
 • Proces apliciranja i zakazivanja termina za UK vizu
 • Sertifikat o završenom kursu

U cenu programa nije uračunata avio karta. Agencija Karavan travel, kao clanica IATA-e, obezbeđuje avio karte po najpovoljnijim cenama i uslovima.

Način prijavljivanja:

Čitko popunjenu prijavu predati agenciji, zajedno sa kopijom prve stranice pasoša, fotografijom pasoškog formata i uplatom troškova prijavljivanja.

Scroll to Top