Za 30 godina poslovanja, postali smo jedna od vodećih agencija u regionu za programe obrazovnog turizma. Ponosimo se činjenicom da smo u ovom delu Evrope, prvi započeli sa realizacijom programa Work & Travel USA.

Najnovije vesti

Pratite nas
Image Alt

Kratak vodič za dobijanje posla

Online – preko aplikacije

U sistemu sponzora, studenti kreiraju svoj profil. Taj profil treba da ima fotografju, informacije o obrazovanju, prethodno radno iskustvo, datume kada student želi da radi, kratko pisano predstavljanje i video predstavljanje.

Detaljno uputstvo kako da se najbolje predstave poslodavcima, studenti dobiju od agencije.

Kada je profil kompletiran, dobija se uvid u platformu za traženje posla. Job Listing/Job Board, gde ima radnih ponuda iz različitih oblasti poslovanja i na različitim atraktivnim lokacijama širom Amerike. Uvid u poslodavce koji su zapošljavali naše studente može se videti u Mapi poslova .

Job Listingu/Job Boardu studenti mogu da vide sve informacije o radnoj ponudi: koja kompanija je u pitanju, koja radna pozicija, kolika je satnica, koliko sati u nedelji se radi, da li je ukljucen bakšiš i prekovremeni rad, i da li je obezbeđen smeštaj, kao i informacije o samoj lokaciji.

U online aplikaciji sponzora Interexchange, prilikom popunjavanja profila, studenti biraju koje poslove žele i na kojim lokacijama žele da rade i na osnovu toga se filtriraju radne ponude. Ukoliko je student feksibilniji i štiklira više mogućnosti, broj poslova koji će se nalaziti u sistemu biće veći i obrnuto. Važno je da, ako studenti na program idu sa društvom, svi iz grupe izaberu iste opcije. Ukoliko se to ne uradi, sistem će automatski razdvojiti aplikacije.

Sistem sponzora omogućava dobijanje posla na sledeće načine:

  • Student konkuriše za posao – studenti sami pretražuju radne ponude i apliciraju za njih i, ukoliko im poslodavac ponudi posao, nastavlja se dalje sa procedurom. Ukoliko posle određenog roka poslodavac ne pokaže interesovanje, studenti imaju priliku da ponovo apliciraju za neku drugu radnu ponudu i tako sve dok ne dobiju posao. Mesta kod određenog poslodavca se često brzo popune. Preporuka je da studenti brzo reaguju ako im se neka radna ponuda dopada, da se mesta ne bi popunila. Veoma je važno da, pre nego što konkurišu, studenti provere da li ispunjavaju uslove poslodavca (datumi rada, nivo engleskog, radno iskustvo, broj otvorenih radnih mesta, ako putuju u društvu itd). Ukoliko se ne uklapaju u zahteve poslodavaca, studenti ne treba da konkurišu za te poslove, jer samo gube vreme.
  • Poslodavac stavlja studenta na razmatranje – isto tako, i poslodavci imaju pristup platformi, pa i oni mogu ponuditi posao studentima. preko aplikacije. U nekim slučajevima, poslodavac uradi i skajp intervju sa studentom da bi doneo odluku i nakon toga pošalje ponudu studentu. U okviru aplikacije, student će moći da vidi sve detalje radne ponude i na osnovu toga donese odluku o tome da li želi da radi određeni posao. Pogledajte kako poslodavci iz Amerike traže studente za posao u svojim kompanijama.

Pogledajte kako poslodavci iz Amerike traže studente za posao u svojim kompanijama.

  • Agencija preporučuje studenta kompaniji – neki poslodavci ne objavljuju svoje podatke na Job Board-u,iako zapošljavaju studente za predstojece leto. Agencija ce jednom nedeljno studentima email-om slati excel listu sa spiskom ovih poslodavaca, a ako su zainteresovani, studenti email-om traže od agencije da ih sponsor preporuci ovim poslodavcima. Ova opcija je moguca samo preko sponzora Greenheart.

Virtual Job Fair i Job Fair

  •  Virtual Job Fair – Pored aplikacije, studenti mogu dobiti posao i putem skajp intervjua – Virtual Job Fair. Svake godine veliki broj poslodavaca se odluči da na ovaj način razmotri zainteresovane kandidate. Takođe, skajp intervjui su i dobra prilika da studenti, koji putuju u grupi sa prijateljima, konkurišu za isti posao. Prednost ovog načina dobijanja posla je ta što studenti intervju mogu da rade od kuće. Svaki poslodavac na Virtual Job Fair-u intervjue održava određenog dana koji mu najviše odgovara, za razliku od Job Fair-a, na kom više kompanija radi intervjue istog dana.
  • Job Fair – Sajam poslova se održava najcešce jednom u sezoni i tada dolaze poslodavci iz Amerike kako bi uživo intervjuisali kandidate koji su prethodno konkurisali za njihove radne ponude. Svaka kompanija će defnisati uslove koje nudi za tekuću sezonu i studenti će tu informaciju videti na svom proflu, pre prihvatanja posla.

Neki od poslodavaca na Virtual Job Fair-u i Job Fair-u koji su zapošljavali naše studente su: