Za 30 godina poslovanja, postali smo jedna od vodećih agencija u regionu za programe obrazovnog turizma. Ponosimo se činjenicom da smo u ovom delu Evrope, prvi započeli sa realizacijom programa Work & Travel USA.

Najnovije vesti

Pratite nas

USA – New York 2022 (18-21god)

separator
Trajanje
Spusti dole

USA – New York 2022 (18-21god)

per person

Grupni program bez pratnje 18 – 21 god.

Kurs engleskog jezika

New York – najveći grad u SAD-u i veoma atraktivan sa milionskim brojem turista tokom godine. Grad koji nikada ne spava. Nalazi se na istočnoj obali Amerike i pored Atlantskog okeana leži i na reci Hadson. Grad prepoznatljiv po mnogo čemu: Empire State Building, Central park, pozorišta na Broadway-u, čuveni Time Square, Wall Street, Statue of Liberty, itd. New York je važan svetski komercijalni, finansijski i kulturni centar. Idealno je mesto za nezaboravno učenje jezika i druženje sa mladima iz celog sveta.

Škola

Nalazi se na odličnoj lokaciji u Battery Park-u sa pogledom na Kip Slobode. Škola okuplja đake iz raznih zemalja i različitih kultura. Na nekoliko koraka od škole nalazi se Wall Street kao i Memorijalni centar 9/11. Zgrada škole je inače prvi oblakoder sagrađen u NY i na njegovom 6. spratu nalazi se 6 učionica gde se održava nastava u grupama od maksimalno 15 đaka. Najviše ima učenika uzrasta 16 god. U okviru škole se nalazi i recepcija, prostorija za druženje i učenje. U lobiju zgrade može se popiti kafa ili pojesti sendvič. U blizini se nalaze i biblioteka koju učenici mogu koristiti. Udaljenost škole od centra grada je 30 min pešice ili 15 min metroom.

Nastava

20 časova engleskog jezika nedeljno (Standard Course). Čas u trajanju 45 min. Nastava se odvija od ponedeljka do petka uglavnom u prepodnevnim časovima. Kurs je osmišljen tako da učenje jezika bude prilagođeno potrebama pojedinca i njegovom prethodnom znanju jezika i predstavlja idealnu kombinaciju učenja, zabave i odmora. Pre početka kursa obavezno je uraditi Placement test kako bi se proverilo znanje jezika i odredila grupa u kojoj će učenik biti raspoređen od nivoa Elementary A1 do Advanced C1. Udžbenici i ostali edukativni materijal neophodan za praćenje nastave može se dobiti na korišćenje uz malu doplatu. Po završetku kursa svaki polaznik dobija odgovarajući sertifikat.

Smeštaj

Studentski smeštaj (Residence) je u dvokrevetnim sobama i od škole je udaljen 30-ak minuta. Nalazi se veoma blizu zgrade UN i Grand Central Terminala.

Supervizija

Obezbeđena je tokom trajanja celog programa. Obučeno osoblje je na usluzi za sva pitanja, savete i pomoć a takođe su zaduženi i za vannastavne aktivnosti tokom čitavog boravka na programu. Po dolasku će svakom učesniku programa biti objašnjena pravila i regulacija škole i samog boravka.

Vannastavne aktivnosti

Nakon završetka nastave koja se uglavnom odvija u prepodnevnim časovima organizuju se razne sportske i društvene aktivnosti (obilazak muzeja, galerija i ostalih kulturno istorijskih znamenitost, druženje sa ostalim đacima škole, šetnja parkom itd. i poseta drugih zanimljivih mesta u gradu). Za ove aktivnosti zaduženo je posebno osoblje koje organizuje i rukovodi programom, a u cilju druženja polaznika i usavršavanje engleskog jezika. Uz doplatu škola takođe organizuje i dodatne celodnevne ekskurzije i poludnevne aktivnosti.

Troškovi programa:

Troškovi prijavljivanja: 10000 RSD

 

CENA PROGRAMA USD USD USD
Sezona A

Porodični smeštaj / 2 kreveta

Rezidencijalni smeštaj / 2 kreveta

Koledž / 2 kreveta

2 nedelje 3 nedelje Dodatna nedelja
2170 3085 915
3560 5170 1610
3120 4510 1390

 

2022. Datumi polazaka – New York
Jul Avgust
3 10 17 24 31 7 14
Sezona C

Cena programa uključuje

 • Kurs nemačkog jezika – 20 časova / nedeljno (Standard course)
 • Placement test na pocetku kursa
 • Smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona
 • 1 celodnevnu ekskurziju i 8 poludnevnih aktivnosti (za min. 2 nedelje boravka)
 • Superviziju 24/7
 • Aerodromski transferi od i do aerodroma u Frankfurtu (FRA) u dolasku i povratku u periodu 10-19h u dolasku i 8-17 u povratku
 • Sertifikat o završenom kursu

 

Dodatni troškovi
Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji) 5,5 EUR (Standard); 7 EUR (Covid pokriće)/po danu
Garantno pismo za vizu 50 USD
Troškovi viziranja 160 USD
Avio karta Na upit*
*Agencija Karavan travel, kao članica IATA-e, obezbeđuje avio karte po najpovoljnijim cenama i uslovima

 

Doplate
Standard Plus kurs (24 časa nedeljno) 40 USD/nedeljno
Jezičke radionice 80 USD/nedeljino
Celodnevnaekskurzija:Niagara Falls 200 USD
Celodnevnaekskurzija:Bronx Zoo 55 USD
Poludnevnaekskurzija: Statue of Liberty 45 USD

 

 

Doplate za vanredni transfer
Aerodrom U dolasku U povratku nepraćeno dete (1 pravac)
John F. Kennedy (JFK) 25$ 0$ 150$
La Guardia (LGA) 25$ 0$ 150$

Način prijavljivanja:

Čitko popunjenu prijavu predati agenciji, zajedno sa kopijom prve stranice pasoša, fotografijom pasoškog formata i uplatom troškova prijavljivanja.

Način plaćanja:

 • 40% cene programa nakon dobijanja potvrde o rezervaciji mesta
 • 60% cene programa najkasnije 30 dana pre početka Programa.

Napomena:

Uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu NBS, na dan uplate, prema instrukcijama agencije.

SRBIJA – Primalac: Karavan Travel d.o.o. Beograd, Braće Grim 20A; Svrha uplate: letnji kurs jezika; Račun br. 205-10122-83

BIH – Primalac: Karavan International, Aleja Svetog Save 59, Banja Luka; Svrha uplate: letnji kurs  jezika; Račun br. 571-010-00002035-70

Odustajanje od učešća na programu:

 • U slučaju odustajanja od putovanja 20 i više dana, od dana utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 10% cene programa.
 • U slučaju odustajanja od putovanja u periodu 3-19 dana, pre datuma utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 50% cene programa.
 • U slučaju odustajanja od putovanja u roku kraćem od 2 dana, od datuma utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 90% cene programa.
 • U slučaju odustajanja nakon otpočinjanja putovanja, putnik nema pravo na refundaciju.
 • U slučaju ne dobijanja vize, troškovi programa se vraćaju u celosti, pod uslovom da se dostavi odbijenica za vizu, minimum 15 dana pre početka programa.
 • Troškovi prijavljivanja, troškovi garantnog pisma, brze pošte i viziranja su bespovratni.

Opšti uslovi putovanja Karavan travel-a, cine sastavni deo ovog programa.

18-21+ Age
 • Odlazak
  Beograd / Njujork - SAD

Tour Location

New York

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money

Call Now Button