Za 30 godina poslovanja, postali smo jedna od vodećih agencija u regionu za programe obrazovnog turizma. Ponosimo se činjenicom da smo u ovom delu Evrope, prvi započeli sa realizacijom programa Work & Travel USA.

Najnovije vesti

Pratite nas

KUBA – Havana 2022 (21+god)

separator
Trajanje
Spusti dole

KUBA – Havana 2022 (21+god)

per person

Individualni kursevi španskog jezika za uzrast 21+

Havana – glavni grad Kube, ostrvske zemlje u Karipskom arhipelagu. Grad zarobljen u prošlosti koji sa nadom gleda u budućnost. Veoma bezbedan grad i uopšte zemlja u celosti. Jedinstven po istorijskom nasleđu, arhitekturi i noćnom životu grad pruža priliku za aktivan odmor. Poznat je po svojoj kolonijalnoj arhitekturi i neverovatnim pejzažima. Centar grada je proglašen za UNESCO svetsku baštinu. Glavni grad Kube nudi puno toga, od muzeja i umetničkih galerija do salsa klubova i prirodnih lepota koje će oduševiti svakog posetioca. Sa 47 km obale i 20km neverovatnih belih, peščanih plaža pruža se mogućnost za uživanje u lepoti blistavog Karipskog mora a i prilika da doživiš scenu iz čuvenog romana Ernesta Hemingveja „Starac i more“ posle čega će Kuba zauvek ostati u tvom srcu.

Škola

Nalazi se u predivnom delu grada pod nazivom Miramar koji se prostire duž obale Karipskog mora na kojoj se nalazi veliki broj kafića i barova. Poznati deo grada koji je odisao glamurom pre kubanske revolucije savršeno je okruženje za učenje španskog jezika gde u opuštenoj atmosferi učenje u školi i van nje pruža maksimalno zadovoljstvo.

Škola je osnovana 2001 godine. Sadrži recepciju, učionice koje su klimatizovane i opremljene kompletno audio-vizuelnom opremom. U njenom sastavu nalazi se i studentska kafeterija, prostor za učenje i druženje kao i za relaksaciju.

Nastava

Čas traje 45 minuta. Nastava se odvija od ponedeljka do petka. Broj učenika u grupi za nastavu je maksimalno 10. Kurs je osmišljen tako da učenje jezika bude prilagođeno potrebama pojedinca i njegovom prethodnom znanju jezika i predstavlja idealnu kombinaciju učenja, zabave i odmora. Pre početka kursa obavezno je uraditi Placement test kako bi se proverilo znanje jezika i odredila grupa u kojoj će student biti raspoređen od nivoa Elementary A1 do Advanced C1. Udžbenici i ostali edukativni materijal neophodan za praćenje nastave može se dobiti na korišćenje uz malu doplatu. Po završetku kursa svaki polaznik dobija odgovarajući sertifikat.

Smeštaj

Guesthouse – udobne i klimatizovane sobe, apartmani u kubanskom stilu sa jednostavnim pokućstvom. Nalazi se u blizini škole oko 20ak min pešice u divnom okruženju i živahnom kvartu. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne sa zajedničkim kupatilom. Smeštaj je na bazi noćenja.

Vannastavne aktivnosti

Moguće je uz doplatu prijaviti se na razne sportske i društvene aktivnosti kao i na poludnevne i celodnevne ekskurzije. Posebno je interesantan Salsa kurs kao i kursevi ronjenja.

Troškovi programa:

Troškovi prijavljivanja: 10000 RSD

CENA KURSA / nedeljno 1-8 nedelja 9-16 nedelja
Part-Time Course 10 časova nedeljno/najviše 10 polaznika 130 € 100 €
Standard Course 20 časova nedeljno/najviše 10 polaznika 190 € 160 €
Intensive Course 30 časova nedeljno/najviše 10 polaznika 270 € 240 €
Super Intensive Course 40 časova nedeljno/najviše 10 polaznika 420 € 390 €
Privatni čas – 1 na 1 300 € 300 €

 

Cena smeštaja – nedeljno
(nedelja – subota)
Sezona A
1. jan – 2. apr
4. dec – 31. dec
Sezona B
3. apr – 4. dec
Guesthouse / 2 kreveta 245 € 175 €
Guesthouse / 1 krevet 350 € 280 €
Apartman / 2 kreveta 315 € 245 €
Apartman / 1 krevet 525 € 455 €

Cena programa uključuje

 • Kurs španskog jezika
 • Placement test na pocetku kursa
 • Smeštaj
 • Sertifikat o završenom kursu
Doplate za transfer
Aerodrom U dolasku U povratku
Havana (HAV) 25 € 25 €

 

Dodatni troškovi
Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji) 1 EUR (Standard); 1,25 EUR (Covid pokriće) / po danu
Doplata za udžbenike Najam ili kupovina
Avio karta Na upit*
*Agencija Karavan travel, kao članica IATA-e, obezbeđuje avio karte po najpovoljnijim cenama i uslovima

 

Doplate
Kurs salse – 10 časova nedeljno 150 $ / nedeljno
Kurs ronjenja 285 $ / nedeljno

 

Način prijavljivanja:

Čitko popunjenu prijavu predati agenciji, zajedno sa kopijom prve stranice pasoša, fotografijom pasoškog formata i uplatom troškova prijavljivanja.

Način plaćanja:

 • 40% cene programa nakon dobijanja potvrde o rezervaciji mesta
 • 60% cene programa najkasnije 30 dana pre početka Programa.

Napomena:

Uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu NBS, na dan uplate, prema instrukcijama agencije.

SRBIJA – Primalac: Karavan Travel d.o.o. Beograd, Braće Grim 20A; Svrha uplate: letnji kurs jezika; Račun br. 205-10122-83

BIH – Primalac: Karavan International, Aleja Svetog Save 59, Banja Luka; Svrha uplate: letnji kurs  jezika; Račun br. 571-010-00002035-70

Odustajanje od ucešca na programu:

 • U slučaju odustajanja od putovanja 20 i više dana, od dana utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 10% cene programa.
 • U slučaju odustajanja od putovanja u periodu 3-19 dana, pre datuma utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 50% cene programa.
 • U slučaju odustajanja od putovanja u roku kraćem od 2 dana, od datuma utvrđenog kao početak programa, agencija zadržava 90% cene programa.
 • U slučaju odustajanja nakon otpočinjanja putovanja, putnik nema pravo na refundaciju.
 • U slučaju ne dobijanja vize, troškovi programa se vraćaju u celosti, pod uslovom da se dostavi odbijenica za vizu, minimum 15 dana pre početka programa.
 • Troškovi prijavljivanja, troškovi garantnog pisma, brze pošte i viziranja su bespovratni.

Opšti uslovi putovanja Karavan travel-a, cine sastavni deo ovog programa.

21+ Age
 • Odlazak
  Beograd / Havana - Kuba

Tour Location

Havana

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money

Call Now Button